МЮСЛІ НА СНІДАНОК

МЮСЛІ НА СНІДАНОК

У ранкові години (від 4 до 12-ї) організм зайнятий очищенням від усяких шкідливих продуктів обміну речовин. Тому лікарі-дієтологи рекомендують сніданок, який не «забиває» травного тракту й мінімально навантажує органи травлення. Насамперед, вставши з ліжка, потрібно випити склянку води, а потім не менш як через півгодини з’їсти корисну страву, наприклад мюслі. На порцію мюслі потрібно взяти 50 г пророслої пшениці, 20 г вівсяних пластівців, склянку перевареної води, по 1 ст. л. соняшникового (гарбузового) насіння або горіхів, лимонного соку, вершків, терте яблуко (груша, апельсин, ягоди), 2 ст. л. кукурудзяних пластівців, 1 ст. л. меду. Пшеницю та вівсяні пластівці покласти в тарілку, залити водою й залишити на ніч. Уранці злегка підігріти, додати лимонний сік, терте яблуко, вершки та мед, усе перемішати. Зверху посипати пластівцями й насінням. Не бажано додавати соки, приготовані з цукром, джем, какао й цукор. Дітям можна приготувати склянку теплого збираного молока з додаванням у нього 1-2 замочених у воді плодів інжиру та 1 ч. л. зміксованих родзинок. Або в склянку збираного молока додати по 1 ч. л. висівок, подрібнених насіння льону та пророслої пшениці, 1 ч. л. меду.