ПРОФІЛАКТИКА ОНКОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ. ЧОТИРИ ЦІКАВІ ПОГЛЯДИ

ПРОФІЛАКТИКА ОНКОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ. ЧОТИРИ ЦІКАВІ ПОГЛЯДИ

Відомо, що онкологічні захворювання посідають одне з перших місць у структурі захворюваності та смертності в усьому світі. Якщо в недалекому минулому рак виникав переважно в людей літнього віку, то в останні десятиліття він «помолодшав».
Ми хотіли б коротко ознайомити вас із нетрадиційними поглядами кількох відомих людей на таке важке захворювання, як рак. Але, будь ласка, зверніть увагу, що ми радимо поєднувати кращі досягнення всіх видів медицини й не відкидати сучасну медицину. Інтеграція сучасних медичних технологій та досягнень народної медицини - оптимальний підхід у боротьбі зі злоякісними утвореннями.

Пухлина живиться цукром

Перший погляд - молодого вченого Давида Серван-Шрейбера, якому в 30 років поставили діагноз «велика злоякісна пухлина головного мозку». Рак мозку на такій стадії вважається невиліковним. Але він не лише вилікувався, а й провів безліч досліджень та дійшов висновків, які можуть допомогти багатьом чи в лікуванні, чи в профілактиці раку. Усе це Давид описав у своїх книгах «Лікування» та «Антирак».
Передусім він звернув увагу на те, що цілі народи в 7, а іноді й у 60 разів менше хворіють на рак (а сотні років тому взагалі не знали, що таке рак) і, навіть захворівши, менше помирають від раку, ніж мешканці західних країн.
Крім того, за спостереженнями Давида, спадковість впливає всього на 15%, решта залежить від способу життя. І якщо ми змінимо своє харчування, збільшимо фізичне навантаження, максимально зменшимо контакт із хімією, включаючи побутову та парфюмерію, уважніше відноситимемося до свого духовного життя, то зможемо звести до мінімуму ризик захворювання на страшні хвороби.
Також він пише, що в усіх в організмі присутні ракові клітини, з яких може розвинутися пухлина. І саме наш спосіб життя живить рак чи підтримує механізми захисту, що перешкоджають розмноженню ракових клітин. Й останні наукові розробки свідчать про те, що, так, хворобу можна зупинити, навіть не руйнуючи ракові клітини, а просто перешкодивши організмові підживлювати ріст пухлини.
Зокрема, Давид Серван-Шрейбер робить ці висновки зі своїх досліджень і дає такі поради:
1. Пухлини живляться рафінованим цукром.
2. До Другої світової війни худоба та кури живилися травою, сьогодні - соєю й кукурудзою. У траві є кислоти на зразок омега-3, а в сої та кукурудзі – на зразок омега-6. А баланс між омега-3 та омега-6 відповідає за контроль над запальними процесами в нашому організмі. Отже, з’їдаючи м’ясо й штучно вирощену рибу, ми порушуємо цей баланс.
3. Дуже важливо додавати до їжі, бажано щодня, куркуму. Ця спеція є найпотужнішим протизапальним природним засобом. До речі, Аюрведа й багато східних медичних шкіл дотримуються такої самої думки. І ті, хто споживає куркуму, набагато рідше страждають від раку, хвороби Альцгеймера й серцево-судинних захворювань.
4. Зелений чай, за результатами його досліджень, природним чином виводить отрути з нашого організму й підвищує ефективність променевої терапії, наприклад, за раку мозку - на 60-70%.
5. Також Давид радить вилучити з раціону харчування чи значно зменщити продукти з білого борошна, цукор, картоплю, всі хрусткі пластівці, картопляні й кукурудзяні. А споживати злаки, хліб з борошна грубого помелу, темний рис, гречку, батат (солодка картопля), молочні продукти натурального походження (які не пройшли промислової обробки), маслинову та лляну олії, маслини, а ще дуже важливо: пити чисту воду.

Антираковий вітамін В17

Книга американського письменника-документаліста Едуарда Гриффіна «Світ без раку» присвячена історії одного відкриття, головним героєм якого є вітамін В17 (міститься в насінні гіркого мигдалю, в кісточках абрикос, персиків, слив, вишень та інших рослин) - речовина, що нестримно знищує ракові клітини.
Автор наводить наукові свідчення того, що профілактика раку дуже проста, й не розуміє, чому ж ортодоксальна медицина оголосила війну лікам, за допомогою яких багато клінік успішно вилікували своїх пацієнтів.
І знаходить відповідь не в науці, а в політиці в галузі раку. Якщо щорічно мільярди доларів ідуть на дослідження цієї хвороби, а інші мільярди надходять від продажів хімпрепаратів, які призначено для її лікування, то перед нами вимальовується цілком зрозуміла картина: від раку (прибутків) живе більше людей, ніж від нього помирають. І якщо рішення може бути знайдене у звичайному вітаміні, то відразу зруйнується гігантська індустрія, яка, само собою, цьому усіма силами опирається.
Фармацевтичні компанії проводять дослідження тільки тих хімічних сполук, які вони винаходять. Таким чином, якщо ліки затверджено, в них з’являються ексклюзивні права на їх продаж. Тому вони ніколи не підуть на те, щоб провести дослідження звичайної їжі, яка не може бути ними запатентована й продається в будь-якому супермаркеті.
Речовину, що вбиває рак, виявлено в більшості фруктового насіння й кісточок, зокрема яблук, персиків, вишень, слив, винограду й абрикос.
Насіння абрикос було оголошене ліками від усіх відомих видів раку ще 35 років тому. Учені заявили: якщо це насіння входить до щоденної дієти людини, ракові клітини в неї ніколи не розвиватимуться. Так само, як, наприклад, людина ніколи не захворіє на цингу, якщо з’їдає протягом дня хоча б один апельсин.
Крім того, вітамін B17 виявлено в деяких бобових та багатьох травах, а також у гіркому мигдалі, кукурудзі, просі, насінні льону.
Автор ідентифікував цей компонент як частину сімейства нітрилоцидів, які вдосталь наявні в природі у більш як 1200 їстівних рослинах.
Від редакції! Щоб будь-який вітамін засвоювався, важливо тримати свій травний тракт у чистому стані й утримуватися від продуктів, які порушують обмін речовин та заважають засвоєнню: це м’ясо, білий хліб, кава, цукор, спиртне, пиво, генетично модифіковані продукти, різні хімічні добавки й куріння.

Гречка та шипшина проти раку

Доктор Вульф Ласкін пропрацював в онкології більше 30 років. Є безліч документальних свідчень про те, що ті люди, які дотримувалися його порад, повністю вилікувалися від найскладніших видів раку різної стадії. Його методика також була заснована в першу чергу на спеціальній дієті. До речі, ця дієта очищає судини й запобігає розвитку атеросклерозу, інфаркту та інсульту.
Спочатку доктор Ласкін сформулював для себе пункти правильного харчування: їсти більше сирих продуктів, допускати мінімум теплової обробки їжі, вилучити консервовані продукти, вводити до раціону харчові волокна, клітковину й пити очищену воду.
Пізніше він дійшов висновку, що треба перейти на низькобілкову дієту (не більше 35 г білка на день для людини масою тіла 65 кг), звести до мінімуму споживання м’яса й жирної їжі та жувати її не менше 25-30 разів.
Припинити послаблювати імунну систему (яка покликана зупинити поширення і позбутися клітин, що приносять хвороби) стресом, практично всіма хімічними ліками, особливо антибіотиками й жарознижувальними; неправильним харчуванням; шкідливими звичками, передусім курінням та алкоголем.
Більше займатися фізичною активністю й споживати продукти, що посилюють імунну систему й чинять антиканцерогенну дію: червона морква, зелена цибуля, щавель, абрикоси, горобина, алое, шипшина тощо.
Але особливо доктор Вульф Ласкін закликав їсти гречку та шипшину, що містять флавоноїди, які забезпечують пригнічення будь-яких різновидів онкології на всіх етапах розвитку пухлини. Зокрема, він рекомендував їсти гречку впродовж місяця, поєднуючи з іншими продуктами, що містять вітаміни, в першу чергу Е і С, а також мінерали.

Практична порада від імунолога

Відомий американський імунолог Уільям Полл ще в 70-х роках минулого століття довів, що фермент хрону, якщо ним натиратися, підвищує активність імунної системи в 4 тисячі разів та знищує мікроби, що спричиняють не лише хронічні запалення дихальних шляхів, а й ракові клітини. Тобто, якщо ви почнете дихати 1-2 хвилини натертим хроном, то позбудетеся ГРЗ, грипу, гаймориту, ангіни, тонзиліту, хронічного запалення легенів. А після 10-15 процедур введення клізми з ферментом хрону контрольне сканування показало, що метастази раку відсутні чи купірувалися.

4 причини онкології

У доповіді Всесвітнього фонду досліджень раку й Американського інституту з дослідження раку було проаналізовано випадки захворювання 12-ма різними видами раку в Сполучених Штатах, Великобританії, Бразилії та Китаї.
Приблизно третині цих захворювань можна запобігти завдяки здоровому харчуванню, фізичній активності й контролю над масою тіла, вважають фахівці. Ця цифра не включає ті переваги, які дає в боротьбі з раком припинення куріння. Тільки вживання тютюну призводить до третини всіх випадків розвитку цієї хвороби.
1. Генетики заявляють, що їм вдалося повністю розшифрувати генетичний код двох найпоширеніших онкологічних захворювань - раку шкіри та легенів.
За словами представників фонду Wellcome Trust, це відкриття може зробити революцію у профілактиці й лікуванні ракових захворювань.
Учені виявили в ДНК клітини пухлини, що розвинулася через рак шкіри - меланоми, більше 30 тисяч помилок генетичного коду, причому практично всі з них були спричинені надмірною дією сонячного випромінювання. Тому треба намагатися не бувати на відкритому сонці з 11-ї до 17-ї.
2. У ДНК раку легенів генетики нарахували 23 тисячі помилок, у переважній більшості спровокованих дією тютюнового диму. Із цього науковці зробили висновок, що в пересічного курця на кожні 15 викурених сигарет доводиться по одному порушенню генетичного коду. При цьому, за їхніми словами, люди, що кидають курити, зменшують ймовірність захворіти на рак легенів, оскільки рано чи пізно клітини, що містять гени, які мутували, будуть замінені.
3. Алкоголь - одна з головних причин випадків виникнення раку ротової порожнини й горла, що помітно почастішали, серед сорокарічних чоловіків та жінок. Згідно зі статистикою, кількість випадків захворювання на рак губ, язика, ясен і горла серед людей вікової групи від 40 до 50 років зросла на чверть за останнє десятиліття.
Ще однією причиною захворювання на рак такого роду медики вважають недостатню кількість овочів та фруктів у раціоні людини.
4. Онкологічні захворювання є результатом прогресу, такого висновку дійшли дослідники з Манчестерського університету. Ракові пухлини вкрай рідко виникали в часи, коли природа та повітря ще не були забруднені, а самі люди харчувалися правильно.
За словами професора Розалі Девід, у природі немає нічого такого, що могло б спровокувати епідемію онкологічних захворювань.

Стаття з журналу «Благодарение».