Спробувала почистити печінку за допомогою олії та лимонного соку, але дуже важко перенесла цю процедуру. Чула, що є метод очищення за допомогою рослин. Людмила ДОВЖИК. Хмельницька обл.
Лист коментує автор оздоровчої системи «Можливості людини в екстремальній ситуації» Юрій БАТУЛІН.
Існує кілька підходів до очищення печінки, в тому числі й спрощений варіант, за якого використовують рослинні компоненти. П’ять столових ложок сухих ягід шипшини подрібнити й залити в термосі 1 л окропу. Настояти ніч. Уранці розчинити 2-3 ст. л. аптечного сорбіту чи ксиліту й випити натще (о 5-й годині). Через 30 хв випити чергову порцію настою, але вже з 1 ст. л. препарату. Решту настою шипшини випити протягом дня. Снідати можна не раніш як через годину після процедури. Їжа має бути легкою: фруктово-овочева дієта й каша на воді. Таку процедуру бажано повторяти кожні два дні, поки не настане ефект повного очищення. Щодня на ніч робити очисні клізми або приймати настої листя сени, відвар кори крушини. Зауважу, що під час очисних процедур не варто боятися неприємних короткочасних відчуттів, які спричинені виведенням з організму різного бруду, шлаків, слизу, каменів тощо. Деякі люди лякаються цих відчуттів і переривають процедуру. Цього робити не можна в жодному разі, бо таким чином зрушені з місця холестеринові накопичення зостаються в печінкових ходах. Тож процедуру потрібно проводити до повного очищення органа. Після завершення процедур, що спрямовані на очищення печінки, гарно впливатимуть на організм відвари й настої жовчогінних трав: кропиви, безсмертнику, деревію, календули, чистотілу, шавлії тощо. Для профілактики можна приймати сік червоних буряків і моркви в рівних пропорціях. Пити по 1 ст. л. 3-5 разів на день. Ще дуже корисно в разі захворювань печінки, зашлакованих жовчних проток пити 3-4 рази на день розсіл квашеної капусти. Вживають по 0,5 склянки за півгодини до їди.