ДАРИ ОСЕНІ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Поділитися:
ДАРИ ОСЕНІ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Поради від натуропата Олени Світко

Від високого тиску Чай з ягід бузини (сухих чи свіжих) і герані садової або звичайної пахучої. Узяти по 2 ст. л. сировини і залити 1 л окропу, настояти. Пити як чай, можна додавати за смаком. Бузиново-геранієва настоянка. Узяти в рівних частинах герань і ягоди бузини, залити горілкою у співвідношенні 1:1, додати за смаком мед і настоювати 2-3 місяці. Потім процідити. Пити взимку по 20 мл як аперитив.

Салат для крові (підвищує рівень гемоглобін) Узяти по 2 ст. л. ягід калини, бузини, зерен граната, 100 г м’якого чи твердого сиру, 50 мл маслинової олії, сіль, спеції за смаком. Сир пом»яти або потерти на тертку і змішати з ягодами, посолити і додати спеції, заправити олією. Їсти ліпше з жирною рибою або вареною яловичиною.

Очисна суміш для виведення солей Ягоди обліпихи, шипшини, калини – по 100 г, сметана і мед - по 100 мл. Усі ягоди перемолоти і змішати з медом та сметаною. Їсти з рибою, м’ясом, хлібом, додавати в салати. Тримати в холодильнику. Суміш містить дуже багато вітамінів та антиоксидантів. Поліпшує зір, пам'ять, виводить солі, сприяє нормалізації маси тіла.

Для поповнення кальцію в організмі Перемолоти плоди шипшини (20 г), насіння маку (50 г), насіння кунжуту (20 г), корінь живокосту (10 г) і польовий хвощ (20 г). Приймати по 1 ч. л. тричі на день.

Від болю в кістках і остеохондрозу - Закип’ятити сік червоного винограду, додати спеції: бадан, імбир, куркуму і сік одного лимона. Пити по 50 мл увечері перед сном. - Заквашена сироватка. 1 л сироватки залити порізані корені петрушки, селери (по 20 г). Додати натерте 1 яблуко, 3 ст. л. меду або цукру. Усе перемішати і настояти 3 доби. Вживати по 100 мл двічі на день до їди. - Обліпихова мазь. Взяти 200 г ягід обліпихи, 100 г свіжої чи сухої живиці, 100 г воску, жменю шишок ялини чи сосни. Усе скласти в горщик і тримати на маленькому вогні в печі або духовці 1 годину. Процідити теплим у скляну баночку. Втирати у хворі суглоби. Мазь також помічна від ран.

"Здоров'я і довголіття", №36 за 2012 р.