ФОЛІЄВА КИСЛОТА ПОТРІБНА ДЛЯ ВАГІТНИХ

Поділитися:
ФОЛІЄВА КИСЛОТА ПОТРІБНА ДЛЯ ВАГІТНИХ

Я на 6-му місяці вагітності. Мій лікар-гінеколог прописала пити фолієву кислоту. Що це за речовина і чи не зашкодить вона майбутній дитині?
З повагою Наталя.
м. Алчевськ.

Лист коментує кандидат біологічних наук Любов ДУДЧЕНКО..

Організмові людини фолієва кислота (вітамін В9) потрібна постійно, вона поліпшує здоров’я мозку, бере участь у виробленні  червоних кров’яних тілець і синтезі нуклеїнових кислот, які відповідають за передавання генетичної інформації в будь-якій клітині.
Фолієва кислота допомагає правильному розвитку майбутньої дитини. І, безумовно, цей вітамін дуже важливий для вагітних і розвитку плода. Тому фолієва кислота має надходити з їжею щодня.
Шпинат, петрушка, цибуля, салат та інші темно-зелені листові овочі містять найбільшу кількість фолієвої кислоти. Її містять також пшеничні проростки й дріжджі, злаки, висівки, цільнозернові продукти, гречана й вівсяна крупи, бобові, цитрусові, горіхи, банани, дині, абрикоси, гарбузи, фініки, гриби, буряки, хліб грубого помелу. Також В9 є в м’ясі, рибі (лосось, тунець), печінці, яйцях, твердому та м’якому сирах, молоці.