ХАРЧУВАННЯ ЖІНКИ В ПЕРІОД КЛІМАКСУ

Поділитися:
ХАРЧУВАННЯ ЖІНКИ В ПЕРІОД КЛІМАКСУ

У мене з’явилося подразнення шлунка після вживання таблеток під час клімаксу. Що порадите в цьому разі? І чим ліпше харчуватися жінкам у період клімаксу та після?

З повагою Міла.
Хмельницька обл.

Лист коментує натуропат, народна цілителька Олена СВІТКО

Усі жіночі проблеми, а особливості клімактеричного періоду зокрема, пов’язані із функцією печінки й підшлункової залози. Тим паче вони загострюються після вживання різних хімічних і гормональних ліків. У жінок у період клімаксу, гормональної перебудови часто порушується система травлення, змінюються смаки.
Народна медицина від багатьох проблем у цей складний період рекомендує жінкам олію із шавлії звичайної. Вона допоможе подразненій слизовій оболонці шлунка та компенсує жінці втрачені гормони, оскільки містить дуже багато фітогормонів. Для приготування олії можна скористатися як свіжою травою, так і сушеною, аптечною зокрема. У скляній банці 100 г сировини залити кукурудзяною чи маслиновою олією так, щоб вона повністю покрила шавлію. Витримати на слабкому вогні на водяній бані 30-40 хв. Зняти, дати трішки охолонути й процідити. Пити по 1 ч. л.-1 ст. л. тричі на день до їди. Курс 1-1,5 місяця.
Запивати олію можна морквяним соком, який гарно впливає на діяльність печінки. Для шлунка, підшлункової залози дуже корисним є чай з чорнобривців. Узяти 3-5 квіточок і заварити в склянці окропу, настояти 3-5 хв. Також, подрібнивши висушені квіти чорнобривців, можна вживати їх як спеції, посипати страви.
У якості фітогормональної терапії жінкам під час клімаксу та після нього для нормалізації роботи шлунка корисно вживати сою, квасолю тощо. Квасолю варять довго, не менш як 4 години, потім її потрібно перетерти чи збити в блендері на паштет і вживати невеликими порціями.
Помічною їжею жінкам у період гормональної перебудови є яйця, сире свіже сало з хроном, гречана каша з грибами, баранина, петрушка, селера. Ну, й звісно, харчуватися треба 4-6 разів на день, маленькими порціями, уникаючи переїдання й вечері після 19-ї години.