КРОЛЯЧЕ М'ЯСО - ДІЄТИЧНИЙ ПРОДУКТ

Чому багатьом хворим рекомендують у свій раціон вводити кроляче м’ясо? Також читала, що з кролячого хутра жінки в Норильську робили собі білизну. Можливо, воно має лікувальні властивості? З повагою Олена. м. Київ.

Лист коментує директор клубу «Здоров-є» лікар, фітотерапевт Борис СКАЧКО. Кроляче м’ясо містить мало сполучної тканини, його білки легко засвоюються. Крім того, кролятина, яка належить до м’яких видів м’яса, містить мало жирів (на відміну від свинини чи баранини), і люди з ішемічною хворобою серця, у старечому віці, з атеросклерозом можуть без остороги вживати це м’ясо. Тож не випадково його називають дієтичним. Воно також дуже підходить для харчування дітей, у яких ще не зовсім розвинута травна система, бо перетравлення кролятини не потребує великих зусиль організму.