Розкажіть, будь ласка, про користь оливкової олії. Володимир. м. Запоріжжя.
Лист коментує натуропат, народна цілителька Олена Світко.
Маслинова олія – не лише ефективні природні ліки, а й сховище найкориснішого для людини жиру. У ній є жирні поліненасичені кислоти, які сприяють зниженню холестерину в крові, і вітамін Е. Дуже часто своїм пацієнтам я раджу вранці пити маслинову олію, додаючи в неї сік лимона. До соку половини лимона додати 1 ст. л. олії, перемішати й випити. Запити трав’яним чаєм, склад якого варто підібрати індивідуально в кожному окремому випадку. Маслинова олія, випита натще, посилює секрецію жовчі, поліпшує роботу підшлункової залози, розм’якшує камені в жовчному міхурі. Для розм’якшення каменів ковтають по одній невеличкій маслиновій кісточці тричі на день незалежно від прийому їжі, запиваючи водою. Для цього підійдуть і кісточки консервованих та солених маслин. Маслинова олія є гарним послаблювальним засобом для людей, які страждають від закрепів, змащує слизову оболонку кишечнику й м’яко зондує жовчний міхур. Для лікування багатьох хвороб травного тракту немає нічого ліпшого, як випити ложку маслинової олії і покласти теплий компрес на ділянку печінки. Для вживання всередину ліпше підходить темно-зелена чи зелена олія, яку отримують у результаті першого холодного віджиму маслин із кісточками.