ПИВО З КАШТАНІВ

Поділитися:

Останнім часом медики наполегливо попереджають про шкоду багатьох сучасних сортів пива, під час виготовлення яких виробники використовують консерванти й інші хімічні речовини. Але натуральне пиво в невеликій кількості може бути навіть корисним. Пропонуємо вам один із рецептів цього незвичайного напою — каштанового. На 3 л води беруть 15 плодів кінського каштана середнього розміру (якщо плоди маленькі — беруть 20 шт.),  очищених від шкірки. Розрізають їх навпіл (але не дрібніше, щоб уникнути гіркоти в напої) і кладуть у мішечок із грузилом, який опускають у банку з водою. У воду додають 1 склянку цукру й 1 ч. л. сметани. Закривають трьома шарами марлі й ставлять у тепле темне місце на два тижні. За цей час відбувається процес шумування й утворюється дуже приємний пінистий напій. Пиво рекомендується пити тричі на день за 15—20 хвилин до їди. Для того щоб його вистачило на кілька місяців, не забувайте додавати в банку каштанів, води й цукру. Натуропати стверджують, що цей напій допомагає привести в дію механізм самоочищення організму від радіонуклідів і важких металів та позбутися багатьох хвороб. Річ у тім, що в результаті шумування в пиві утворюються особливі ферменти, які звільняють епітелій тонкої кишки  від солей важких металів і радіонуклідів, виводять їх з організму.  Цей напій майже повністю відновлює епітеліальні поверхні шлунка, кишечнику. Крім того, він постачає до організму різні макроелементи: кальцій, мідь, кобальт, потрібні для забезпечення життєвих процесів. Це дуже важливо, тому що їхні запаси виснажуються під час стресів, хвороб, боротьби із зовнішніми агресивними чинниками (неякісна їжа, забруднене повітря й т.ін.). Тому  пиво з кінського каштана — справжній еліксир молодості: воно частково відновлює колір волосся і поліпшує загальний стан організму.

Підготувала Оксана ОСТРЯНКО.