САЛО ТРЕБА ЇСТИ ЩОДНЯ

Поділитися:

Столичний дієтолог Владислав Карпенко радить у холодну пору року з’їдати 1—2 шматочки сала щодня. Переконує, що цей продукт підвищує імунітет, додає енергії і чудово тонізує. — Біологічна активність сала в 5 разів вища, ніж олії. Тому взимку цей продукт потрібен для підтримання життєвого тонусу та імунітету. У салі є найцінніша з жирних кислот — поліненасичена арахідонова кислота. Прожити без неї неможливо. Вона входить до складу всіх клітинних мембран і потрібна серцевому м’язу. Без неї не обходяться гормони, імунні реакції та холестериновий обмін. Арахідонова і лінолева жирні кислоти чистять судини від відкладень. Через це сало рекомендують вживати для профілактики атеросклерозу, — сказав він. — Для підвищення імунітету сало слід їсти з часником. Обидва продукти містять селен. Отримується подвійна кількість цього мікроелемента. Сало набагато корисніше, ніж найдорожча ковбаса.