У КУРЯЧИХ ЯЙЦЯХ МІСТЯТЬСЯ НАЙЦІННІШІ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ БІЛКИ

Поділитися:

Розкажіть, будь ласка, чи не шкідливо вживати курячі яйця, адже вони містять багато холестерину. Катерина Олександрівна. с. Черняхів Київської обл.

У своїй книзі «Резервні можливості організму. Дихання. Свідомість. Міфи і реальність» доктор медичних наук, професор Іван НЕУМИВАКІН дає рекомендації щодо правильного вживання яєць. Яйця - гарний енергетичний продукт, в якому є все потрібне для організму, що росте. Проте в сирому вигляді їх їсти небажано (крім перепелиних, які є практично стерильними), оскільки яєчний білок блокує дію одного з важливих вітамінів - біотину, таким чином порушуючи обмінні процеси. Варені яйця засвоюються погано, для їх травлення потрібно багато енергії. Крім того, під час тривалої термічної обробки в яйцях руйнуються цінні амінокислоти. Найліпше їсти яйця, зварені некруто: покласти їх у холодну воду і після закипання варити 20-25 сек. Також гарно засвоюється яєчня, приготовлена таким способом: окремо збити жовтки й білки, потім їх з’єднати, вилити на сковорідку. Щодо вмісту в яйцях холестерину, то надходячи в організм, він практично не впливає на загальний рівень холестерину. Навпаки, в яйця є багато фосфоліпідів, в основному лецитину, який бере участь у нормалізації холестеринового обміну і входить до складу клітинних мембран. Крім того, саме в яйцях міститься найбільш цінні білки, які засвоюються організмом повністю. Яєчні жовтки містять вітаміни А, D, E, а також такі мікроелементи, як залізо, цинк, сірка. Тому яйця рекомендують вживати за недокрів’я, для поліпшення роботи печінки, як загальнозміцнювальний засіб.