ЩОБ ОРГАНІЗМ ДОВГО СЛУЖИВ, ЙОГО ТРЕБА «УДОБРИТИ»

ЩОБ ОРГАНІЗМ ДОВГО СЛУЖИВ, ЙОГО ТРЕБА «УДОБРИТИ»

Інтенсивні технології проти… хвороб

Шукати «свої» методи оздоровлення інженера-технолога агропромислового комплексу Василя Сафроняка, як він каже, примусило саме життя, а точніше... лікарі. «Я тривалий час, - розповідає Василь Миколайович, - жив із серцем, зношеним на 80 %. Крім того, страждав від високого тиску, нирки вже не витримували, відмовлялись працювати. В Інституті ім. Амосова, де я спостерігався, сказали, що оперативним методом серце лікувати мені не беруться, але втішили, що з такою патологією можна жити. Для цього потрібно створити певні умови, підібрати свій харчовий раціон, лікарські препарати, комплекс фізичних вправ і, звичайно, не мати шкідливих звичок тощо. Постало питання, чи я іду на той світ, чи шукаю методи оздоровлення». Пошуки Василя Сафроняка закінчилися винаходом власного апіфітокомплексу – концентрату різних біологічно активних речовин з висушених овочів, фруктів, трав.
Усі свої знання з аграрного світу, досвід технолога з переробки продукції він переніс на своє господарство і родину.
«У мене такий підхід, - говорить Василь Сафроняк, - дати на клітинному рівні поштовх для розвитку організму». З його слів, якщо рослині в кожній фазі росту і розвитку дати всі потрібні корисні і поживні речовини, то збільшиться урожайність у кілька разів. Наприклад, кущ помідорів дає 3 - 5 кг плодів, а за інтенсивного удобрювання урожайність збільшується аж у 30 разів. Так і людині для повноцінного і здорового життя потрібен баланс корисних речовин: білків, жирів і вуглеводів, вітамінів, мінералів, мікроелементів.
Саме такий баланс допоможе відновити організм за допомогою біокорекції, яка приведе всі органи і системи до стану рівноваги.

Клітина має працювати на себе

Василь Сафроняк переконаний, кожна наша клітина має працювати на своє відновлення, на себе 90%, а 10% - на весь організм. За нинішнього харчування людей клітина працює 90% на весь організм і лише 10% - на себе. «Візьмемо, приміром, яблуко, - резюмує Василь Миколайович, - щоб наситити організм потрібною кількістю калію, магнію, потрібно з’їсти щонайменше півкілограма плодів. Я ж воду прибираю, висушую і даю лише концентрат: клітковину і поживні речовини. І за рахунок того, що організм не витрачає енергію на переробку великої кількості органіки, води, він практично відпочиває, працює на своє оновлення. У людини вивільнюється велика кількість енергії, з’являється колосальна працездатність. Я концентрую їжу, роблю її такою, яка оздоровлює». Наприклад, рослинні білки він підбирає з різних видів горіхів, амінокислоти замінні і незамінні, поліненасичені – з маслинової, кукурудзяної, лляної, з розторопші, вітаміни - яблука, груші, овочі тощо. Обов’язково в концентраті має бути 20% білків рослинного походження, 12% - рослинних жирів, до 40 % - вуглеводів, 10% - мінералів. А також 6 смаків: кислий, солоний, солодкий, гіркий, пекучий, в’яжучий.
Як пояснив далі Василь Миколайович, людина щодня вживає 3 - 4 кг різної органічної їжі, випиває 2 - 4 л рідини на добу, він же концентрує продукти харчування таким чином, що 30 - 40 г (3 ч. л) такої висококалорійної суміші на добу забезпечує енергією і дає колосальну працездатність. «Мій шлунок, -, - працює годину, а решту відпочиває. Так само й усі органи. Як захотілося їсти – приймаю 2 ч. л. свого концентрату, буває - 4 ч. л., якщо тяжко працюю фізично. Порівняйте: за моїми розрахунками, 2 ч. л. концентрату замінюють піввідра картоплі чи 2 кг макаронів»,- зауважує Василь Миколайович
Знання інженера-технолога стали йому в пригоді під час виготовлення спеціальних сушарок з терморегуляторами, удосконалення автоклавів тощо.

Дожити до 150 років?

Дія цього концентрату, упевнений його винахідник, розрахована на три етапи: на першому здійснюється очищення організму від шлаків і токсинів, на другому – відбувається відновлення, біокорекція, на третьому – омолодження організму, тобто перепрограмування клітин на розвиток.
Склад концентрату може корегуватися залежно від того, який орган хворий і потребує більшої уваги: чи то нирки, печінка, чи підшлункова залоза тощо.
Свою систему оздоровлення Василь Сафроняк назвав планово-запобіжною: він вважає, що до 40 років в організмі людини реалізується програма розвитку (хто як себе збереже до цього часу), коли ще можна оздоровлювати той чи той орган, а вже після 40 – так званий ямковий ремонт не підходить, потрібний комплексний підхід. За словами Василя Миколайовича, унаслідок незбалансованого харчування, шкідливих звичок клітини починають старіти, амортизуються (зношуються) і тоді людина потребує комплексного «ремонту». Він вважає, що концентрат рослин допоможе зробити оновлення всіх клітин.

«Сотник» заспівує на всю країну

«Уже, мабуть, років 15 не звертаюсь до лікарів», - хвалиться Василь Сафроняк. У свої 63 роки він повний сил та енергії. І вважає, що це завдяки дії концентрату. Ранок починає зі склянки грушевого відвару чи сушки, з’їдає ложку меду, аби поповнити рівень глюкози. Близько 9.00 - 10.00 їсть ложку концентрату і йде працювати. Щодо кількості рідини, то Василь Миколайович не дотримується модних нині рекомендацій пити 1,5 - 2 л на добу, каже: «Коли хочу пити – їм фрукти-овочі (в них структурована вода), узвари із сухофруктів тощо. На ніч можу з’їсти трішки кашки, легкий салат. Від таблеток відмовився, кави ніколи не п’ю». Спиртним Василь Миколайович теж не зловживає, а для святкових застіль спеціально приготував медову настоянку.
Крім того, Василь Сафроняк взяв за правило здійснювати щоденні фізичні навантаження: до 40 років, за порадами лікарів, він бігав, а тепер виконує щоденне присідання 30 - 50 разів, «включає насос, аби серце не стало».
Його життєвим позитивом, однодумцем і підтримкою є кохана дружина Надія Дмитрівна, а ще гарна душевна пісня. Разом з Надією Дмитрівною, яка працює директором клубу при міському будинку культури м. Деражня, вони у 2007 році створили клуб ветеранів війни та праці. Через рік на його базі з’явився клуб місцевих довгожителів «Сотник» і майже одночасно організували хор. За цей час голосистий і яскравий колектив поважних жіночок і чоловіків завоював славу чудових співаків як в області, так і в країні. Про його професіоналізм свідчить навіть те, що у свої неповні 5 років – хор уже має звання народного. А нещодавно колектив «Сотника» (до речі єдиний з Хмельниччини) запросили до Києва на Перший національний канал телебачення з нагоди 25-річчя авторської програми Тамари Щербатюк «Надвечір’я».

Любов ПОЛЬОВА-САХАНДА.