ВИНОГРАДНІ КІСТОЧКИ ТЕЖ ОЗДОРОВЛЮЮТЬ

ВИНОГРАДНІ КІСТОЧКИ ТЕЖ ОЗДОРОВЛЮЮТЬ

Напишіть, будь ласка, чи корисні кісточки з винограду.
З повагою Віктор.
Закарпаття.

Лист коментує кандидат біологічних наук Любов ДУДЧЕНКО.

Читач має рацію, у винограді, який застосовують не лише в їжу, а й для оздоровлення, навіть влаштовуючи виноградні дні, корисними є й кісточки. Зазвичай під час виготовлення соку, варення з винограду назбирується чимало й самих кісточок. Саме кісточки є добрим сечогінним засобом. На склянку води беруть столову ложку висушених кісточок, кип’ятять 10 хвилин на слабкому вогні. Отриманий відвар фільтрують і приймають по третині склянки двічі-тричі на день.
Із виноградних кісточок добувають також дуже цінну олію. На жаль, її можна приготувати тільки промисловим способом, проте олія з виноградних кісточок продається в аптеках. Варто звертати увагу на ціну й виробника: дешева ціна може свідчити про неякісний продукт.

ЧИТАЙТЕ У НОВОМУ НОМЕРІ:
№7 2019

  • Як зробити організм не вразливим до хвороб.
  • Захистіть печінку від жирового переродження.
  • Метод Бутейка проти недуг.
  • Яблучний оцет контролює холестерин.
  • Швидка допомога для органів травлення.

Щоби читати та завантажувати газету, увійдіть в систему на сторінці Кабінет передплатника.

Оформити передплату на газету "Здоров'я і Довголіття"