ЯК ПОДОВЖИТИ ЖИТТЯ ЗА ДОПОМОГОЮ БІОМЕДИЧНОГО КОРИГУВАННЯ СТАНУ ЗДОРОВ’Я. Ч. 3

ЯК ПОДОВЖИТИ ЖИТТЯ ЗА ДОПОМОГОЮ БІОМЕДИЧНОГО КОРИГУВАННЯ СТАНУ ЗДОРОВ’Я. Ч. 3

(Початок)

Цілющий концентрат, чи апіфітокомплекс від Василя Сафроняка, про який ішлося на сторінках «ЗіД» у статті «Щоб організм довго служив, його треба удобрити», зацікавив наших читачів, до редакції телефонували з усіх куточків України – запитували рецепт цього оздоровчого засобу. Про те, який шлях пройшов Василь Миколайович до свого винаходу, скільки проблем зі здоров’ям, і не тільки, йому довелося подолати, про суть свого методу оздоровлення і як приготувати аналог концентрату самостійно, розповідає нашим читачам його автор.

Спосіб харчування в якості апіфітокомплексу

Після публікації в газеті «Здоров’я і довголіття» до мене й до редакції зверталися й телефонували люди з проханням детальніше описати й роз’яснити суть методу концентрованого харчування, лікування та біокорекції.
Деякі громадяни приїздили з метою ознайомлення з технологічним процесом виготовлення апіфітокомплексу.
Для задоволення таких прохань я здійснив опис освоєного мною методу натуропатичного харчування та лікування.
Для тих, хто хоче самостійно щось подібне виготовляти, назву склад апіфітокомплексу, до якого входить 20% білків рослинного походження, 10% мінералів, 10% жирів, 20% вітамінів і 40% вуглеводів. Тобто баланс такий 2:1:1:2:4.
Звичайна їжа, яку рекомендують учені-дієтологи для щоденного вживання, повинна мати такий баланс - 1:1,2:1:70. Тобто білки – м’ясо тварин, риби та птиці, має становити в щоденному раціоні 10%; жири, насичені й ненасичені, - 50% на 50%, усього - 12%; мінерали - 10%; вітаміни і вуглеводи - 70%.
Чому білків у моїй їжі не 10%, а 20? Тому що в рослинних білках удвічі менше протеїну, ніж у тваринних. Тому, щоб організм не відчував нестачі в білках, їх кількість потрібно збільшити вдвоє.
Відносно вітамінів, які містяться в апіфітокомплексі, хочу зазначити, що вони сприяють засвоєнню інших поживних речовин (білків, жирів, вуглеводів і мінералів).
Про роль, функції, вміст і добову потребу кожної складової нашого харчового балансу кожен охочий може довідатися зі спеціальної літератури чи з Інтернету.
Окремо хочу зупинитися на технологіях виготовлення. Що таке технологія? Це набір послідовно виконуваних операцій, які в кінцевому підсумку приведуть до отримання потрібної кількості та якості продукту.
Хочу зауважити, що всі технологічні операції є рівноцінними та рівнозначними й недотримання однієї з операцій може привести до мінімального кінцевого результату чи до нульового.
Наведу простий приклад. Для отримання запланованого нами врожаю картоплі потрібно виконати низку технологічних операцій: оранка ґрунту, посадка насіння, внесення добрив, шарування, підгортання, знищення шкідників, боротьба з хворобами (фітофторою), збирання врожаю.
Якщо хоча б одну із перелічених технологічних операцій не виконати, а інші операції провести якісно й у належні строки, чи можна сподіватися на високий урожай? Мабуть, що ні.
Наприклад, ми все робили, а личинок колорадського жука не знищили, то вони знищили наш урожай і кінцевий результат буде мізерним.
Ще хотів би зазначити, що всі складові триовіту я виготовляю самостійно у своєму підсобному господарстві. Це ж рекомендую робити й іншим охочим. Особливо хочу звернути увагу на сухофрукти. Якщо ви їх придбали на ринку, то перед вживанням потрібно промити, пропарити, бо для тривалого зберігання їх обробляють сірчистим ангідридом.
І насамкінець зазначу, що апіфітокомплекс можна замінити, вживаючи за наведеною мною схемою якісні бджолині обніжки (квітковий пилок) чи пергу. Її калорійність, згідно з останніми дослідженнями, є досить високою. А 20 г бджолиних обніжок відповідає 1 кг м’яса, але при цьому обніжки - набагато цінніший білковий продукт.
Відомий спеціаліст з бджільництва М.П. Йойриш сказав: «Один грам бджолиних обніжок вміщає стільки добових доз вітаміну Р (рутин), що може вберегти кількох осіб від крововиливу в мозок, сітківку ока та серце».
Як апіфітокомплекс, так і квітковий пилок з метою профілактики хвороб мають приймати всі люди, а не тільки хворі. Це не ліки, а продукт харчування.
Хоча вказані продукти висококонцентровані, вони не є основними в лікуванні хвороб, а можуть використовуватися як допоміжна терапія.
Дозування та методику вживання вказаних вище продуктів детально описано в інструкціях щодо вживання.
Відомий лікар Кеннета Джефрі сказав: «Немає невиліковних хвороб, є невиліковні люди, які лінуються вивчити закони природи і яким бракує сили волі дотримуватися цих законів». І в цьому я з ним цілком погоджуюся.

Василь САФРОНЯК,
інженер агропромислового комплексу,
дослідник у галузі здоров’я.