ЯК ПРИГОТУВАТИ ХМЕЛІ-СУНЕЛІ

Поділитися:
ЯК ПРИГОТУВАТИ ХМЕЛІ-СУНЕЛІ

Чи можна в домашніх умовах приготувати приправу хмелі-сунелі? Олег Володимирович. м. Саки.

Хмелі-сунелі – це збір сухих прянощів, який можна приготувати й самому. Для цього потрібно взяти васильки, лавровий лист, майоран, м’яту, гуньбу сінну (рос. – пажитник), петрушку; селеру; насіння кінзи (коріандр); стручковий гіркий перець, кріп, чабер; шафран (або пелюстки нагідок). Усі сушені прянощі беруть порівну, крім стручкового гіркого перцю (2% від загальної маси) й шафрану (1% від загальної маси). Збирати трави потрібно в гарному настрої і в сухий день. Сушити в затінку, так щоб провіював вітерець, або на горищі. Висушену зелень можна подрібнити руками, а насіння потовкти. Зберігають прянощі у фарфоровому чи скляному посуді, у металевих банках не можна - метал руйнує вітаміни і вступає в реакцію з мінеральними речовинами, інколи змінюється навіть аромат і смак пряностей. Якщо вирішили спочатку подрібнити прянощі, робіть це на скляній дошці, бо дерев’яна вбирає в себе запахи.