"ЖИВА" АДЖИКА ЗБЕРІГАЄ ВСІ ВІТАМІНИ

Поділитися:

Цінність цієї приправи в тому, що інгредієнти для неї беруть у сирому вигляді і вони зберігають майже всі свої корисні властивості, в тому числі й більшість вітамінів. Щоправда, зберігати таку аджику треба в холодильнику. Рецепт приготування аджики: на 2,5 кг помідорів беруть 0,5 кг болгарського солодкого перцю, 150 г часнику, 250 г коренів хрону, 0,5 склянки солі, 1 склянку цукру і 1,5 склянки 6% яблучного оцту. Усе перекрутити на млинку для м’яса і або збити в блендері (хрін попередньо потерти), розкласти в стерилізовані банки й щільно закрити капроновими (скляними, металевими) кришками. Така аджика не шкодить печінці та ниркам, її можна вживати з будь-яким гарніром, до м’яса, курки, риби, омлету тощо.