РУБРИКИ
НАШІ ЧИТАЧІ
КОРЕНЕПЛОДИ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Хоч як дивно, але з усіх овочів коренеплоди вважаються найбільш корисними. Усі їхні поживні речовини в міру росту рослини накопичуються саме в прихов...

ГОМАСІО - ПРИПРАВА Й ЛІКИ

Гомасіо — це суха приправа, яку використовують у східній кухні для поліпшення смаку різних страв. Вона набуває популярності й у європейських країнах,...

ЯК ЗБЕРЕГТИ ВІТАМІНИ В ПРОДУКТАХ

Головне завдання під час приготування їжі — зберегти вітаміни під час кулінарної обробки, тож, вибираючи вид обробки, слід надавати перевагу тому, як...

ЇЖА ДЛЯ ЗДОРОВОГО СЕРЦЯ

Серце завдяки кровотоку забезпечує організм поживними речовинами і киснем — кожен орган і кожну клітинку. Коли зупиняється серце, зупиняється саме ж...

КИСЛОМОЛОЧНІ ПРОДУКТИ - КОРИСНІ, АЛЕ У НЕВЕЛИКІЙ КІЛЬКОСТІ

У 40% дорослих (а в деяких регіонах — у 90—95%) молочний цукор — лактоза, не засвоюється, навіть кілька ковтків молока спричиняють газоутворення, а інколи...

СМАЧНА І КОРИСНА ПІВНІЧНА ЯГОДА МОРОШКА

Хотілося б на сторінках газети прочитати про лікувальні властивості такої ягоди, як морошка. Олександра ПЕТРОСЮК. м. Житомир. Лист коментує кандидат ...

КАРТОПЛЯНІ БИТОЧКИ ІЗ БРОКОЛІ

Літо — це прекрасна можливість урізноманітити свій раціон новими стравами — смачними і корисними, які допоможуть розвантажити організм і наситити й...

ОГІРКОВІ ЛІКИ...

КОМУ КОРИСНІ ОГІРКИ Хоча огірок за вмістом програє помідорам чи капусті, проте в ньому багато мінеральних солей (фосфор, кальцій, магній, залізо) і мі...

РІЗНОКОЛЬОРОВІ ОВОЧІ - ФРУКТИ ЛІКУЮТЬ ОРГАНІЗМ

Аби бути здоровим, енергійним і зберегти фігуру, потрібно правильно харчуватися. Про правила харчування написано вже дуже багато. Одне з них свідчить,...

ЦИБУЛЯ "ВІДДАСТЬ" НІТРАТИ ВОДІ

Починаючи вже з травня і до пізньої осені, ми намагаємося наситити свій організм різними вітамінами та мікроелементами, отримуючи найчастіше їх із яг...

НАПОЇ ВЛІТКУ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ'Я

Із настанням спекотного літа організм людини починає перебудовуватися, обмін речовин змінюється і потреба в рідині зростає. Більшість п’є звичайну ...

СЕЗОННІ ПОМІЧНИКИ

Зберегти молодість і уникнути багатьох захворювань вам допоможуть продукти, що містять антиоксиданти. Особливо багато їх у сезонних фруктах. Антиокс...

ЖИТО ЛІКУЄ ХВОРОБИ Й ПОДОВЖУЄ ЖИТТЯ

Жито є національною українською культурою, що з давніх-давен забезпечувала повноцінне харчування нашим пращурам....

РИБНА ЮШКА, ЯКІЙ СТАЛО СОРОМНО

Таку «сором’язливу» юшку може приготувати кожен з нас, зваривши рибу, яку недобросовісні виробники нашпигували барвниками....

ФОСФОР - ПОЖИВА ДЛЯ КІСТОК І МОЗКУ

Ми не замислюємося над тим, що їжа — це білки, жири, вуглеводи, вітаміни, клітковина, вода і мінеральні речовини — мікро- та макроелементи. Проте правил...

РЕЦЕПТИ СТРАВ, БАГАТИХ НА ФОЛІЄВУ КИСЛОТУ

Вітамінний салат. Подрібніть у рівних кількостях шпинат, варені яйця і печінку тріски (саме ці продукти мають підвищений вміст фолієвої кислоти, а сал...

СИР ПЕРШОЮ ХАЙ СКУШТУЄ ВАША КИЦЬКА

Зі слів господарів цих домашніх чотириногих улюбленців, жодна кицька, яка себе поважає, не їстиме неякісного сиру, легко відрізнивши справжній від пі...

НАЙКОРИСНІШІ НАПОЇ

Зелений чай. Знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У зеленому чаї міститься багато флавоноїдів, поліфенолів та ант...

РЕЦЕПТИ ЗДОРОВ'Я І ДОВГОЛІТТЯ

Гарне здоров’я — це не тільки дарунок природи, а й постійна праця — приємна і благодатна. Пропонуємо деякі рецепти здоров’я...

ОВОЧІ — ВІД ЗМОРЩОК

Багато людей мріють про пружну шкіру, блискуче волосся й здорові нігті. Для того щоб поліпшити свій зовнішній вигляд, слід вживати продукти, які містя...

ЯК УНИКНУТИ НУДЬГИ

Щоб позбутися поганого настрою, фахівці радять їсти «фрукти радості». Тривала негода виснажує психічну енергію, а плоди сонячних відтінків — жовті, ч...

МАГНІЙ КОНТРОЛЮЄ ВСІ ПРОЦЕСИ ОРГАНІЗМУ

Мало хто усвідомлює ту величезну роль, яку відіграє магній у нашому організмі. Він бере участь у більш як 350 різних біохімічних реакціях, кожна з яких п...

ЗАЛІЗО – «ЇЖА» ДЛЯ КРОВІ Й ІМУНІТЕТУ

Залізо — один із наважливіших мікроелементів — потрібне для процесів росту організму, бере участь у диханні, кровотворенні, імунобіологічних та оки...

ЖИТНІЙ ХЛІБ ДОПОМАГАЄ КОНТРОЛЮВАТИ ВІДЧУТТЯ ГОЛОДУ

Лікарі зі Швеції не рекомендують тим, хто перебуває на дієті для схуднення, повністю відмовлятися від хліба. За їхніми даними, не всі види хліба — воро...